Index Vakbarát Hírportál

Több tonna homok alá szorult egy sofőr Felsőnyárádon

2022. augusztus 17., szerda 18:24 | aznap frissítve

Az országos mentőszolgálat munkatársai élesztették újra azt az ötvenöt év körüli sofőrt, akire több tonna homok borult munka közben Felsőnyárádon.

Augusztus 17-én délelőtt érte baleset azt az ötvenöt év körüli sofőrt, akire munka közben több tonna homok borult Felsőnyárádon. A mentőszolgálat közleménye szerint a férfi egyik munkatársának tűnt fel, hogy nem találja a kollégáját, így azonnal riasztotta társait, hogy együtt átkutassák a homokhalmot, amihez egy munkagépet is segítségül hoztak.

Miután megtalálták a sérültet, azonnal mentőt hívtak, és a tapasztalt mentésirányító utasításai szerint megvizsgálták a férfit, aki már nem lélegzett. A mentésirányító rögtön riasztotta a legközelebbi mentőegységet és a miskolci helikoptert is, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a férfi munkatársait, akik egymást váltva küzdöttek kollégájuk életéért – írja a mentőszolgálat közleménye.

Kollégáik perceken belül a helyszínre értek, és emelt szinten folytatták az életmentést, ami a munkatárs gyors felismerésének és az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerrel végződött. A sérültet stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba a mentők.

Rovatok