Index Vakbarát Hírportál

Újabb köztisztasági akciót tartott a BKK az Örs vezér téren

2022. augusztus 18., csütörtök 11:41

Újabb köztisztasági akciót tartott az Örs vezér téren a Budapesti Közlekedési Központ. Az akció célja, hogy élhetőbbé tegyék a főváros forgalmas köztereit, a következő helyszín a Batthyány tér lesz, amelyet szeptember elsején tisztítanak meg.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) elkötelezett amellett, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazhassanak és nagyobb biztonságban érezzék magukat. Ezért augusztus 17-én szerda éjszaka, majd 18-án csütörtök reggel kézi és gépi erővel 

megtisztították az Örs vezér teret, az aluljárót, valamint a buszfordulót és a villamosmegállót

– tájékoztatott a BKK.

A közlemény szerint a köztisztasági akcióban a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divíziók, valamint a BKV munkatársai vettek részt. A kezdeményezést segítette még a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, illetve Kőbánya és Zugló közterület-felügyelői, valamint a Menhely Alapítvány munkatársai is.

A „Tiszta és biztonságos Budapestért” elnevezésű kampányban szeptemberben a Batthyány tér (szeptember 1.), aztán Kelenföld (szeptember 8.), majd a Móricz Zsigmond körtér (szeptember 22.) lehet a következő helyszín. A Batthyány téren és az Örs vezér téren legutóbb idén márciusban, Kelenföldön pedig 2021 októberében volt köztisztasági és közbiztonsági akció.

Az akcióban jelentős szerepet kapott a Budapesti Rendőr-főkapitányság is, amely a Készenléti Rendőrséggel közösen állandó rendőri jelenlétet biztosít az Örs vezér téren és környékén.

Továbbá a Kőbányai Közterület-felügyelet munkatársai kétheti rendszerességgel mindennap közös szolgálatot láttak el a közrend és közbiztonság folyamatos biztosításáért.

Az Örs vezér téren korábban kialakult áldatlan közbiztonsági állapotokra az Index éppen egy éve hívta fel a figyelmet, és a cikksorozat megjelenése után tavaly olvasóink visszajelzései szerint javult a helyzet a köztéren.

A Menhely Alapítvány a közreműködők jelzései alapján pontos információkat kaptak az érintett csomópontokon az otthontalan emberekről. Így a rászorulókat megfelelő ellátáshoz juttathatják, és segíthetnek nekik az elhelyezésükben – áll a közleményben.

Rovatok