Index Vakbarát Hírportál

Újraindul az M3-as metró

2022. augusztus 19., péntek 12:10

A nyárra tervezett felújítási munkák befejeztével augusztus közepétől, hétfőtől újra jár az M3-as metró a déli szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között. A Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között továbbra is metrópótló busszal lehet utazni, a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között ismét jár a metró.

A szerelvények a Nagyvárad téren nem állnak meg, a tér környéke az M30-as állomáspótló busszal, illetve alternatív járatokkal közelíthető meg. Az M3-as metró napi szintű közlekedéséről a BKK oldalán lehet tájékozódni – írja a közlemény. 

A Nagyvárad tér és környéke hétköznap napközben a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal közelíthető meg. Hétköznap esténként és hétvégén a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

Az észak-pesti és dél-pesti térségből a metrót elkerülő, alternatív eljutást biztosító járatok továbbra is zavartalanul közlekednek. Augusztus 20-án és 21-én, szombaton és vasárnap az M3-as metró egész nap Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár, de a Nagyvárad téren nem áll meg, a kimaradó szakaszon pótlóbusszal lehet utazni – írja a BKK. 

A Budapesti Közlekedési Központ mind a közösségi közlekedést, mind az egyéni közlekedést használóktól kéri, hogy a következő hetekben ne megszokás szerint közlekedjenek a fővárosban, mert számos változásra kell készülni a metrópótlás miatt – zárják a közleményt.

Rovatok