Index Vakbarát Hírportál

Ezer hektáron tombol a tűz Tatárszentgyörgynél

2022. augusztus 19., péntek 12:45

A szél miatt kitörtek a lángok a tűzoltók által korábban körülhatárolt területről a Pest megyei Tatárszentgyörgy térségében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Mint arról korábban beszámoltunk, kigyulladt az aljnövényzet Táborfalva térségében Tatárszentgyörgy és Örkény között. A tűzoltók megállították a tűz terjedését, amely addig 700 hektárt érintett, azonban a szél miatt újra erőre kaptak a lángok.

A rendőrség szerint az 5205-ös Tatárszentgyörgy és Örkény közötti szakaszán teljes szélességében lezárták az utat a 4-es kilométerszelvényben. Az arra közlekedőket visszafordítják.

Az aljnövényzet még csütörtökön gyulladt ki a Táborfalva, Tatárszentgyörgy és Örkény közötti bozótos, fás területen, ahol a Pest megyei tűzoltósági főfelügyelő irányítása mellett, kilenc vízsugárral és kéziszerszámokkal tegnap dél óta folyamatosan oltottak a dabasi, a monori, a nagykátai, a ceglédi, a fővárosi és a székesfehérvári hivatásos, valamint a budaörsi önkéntes tűzoltók.

Ezer hektáron tombol a tűz, fák is lángra kaptak

Jelenleg már mintegy ezer hektáron ég a tűz, és fák lombkoronái is begyulladtak – írja az MTI.

A területen a dabasi, monori, ceglédi, székesfehérvári, nagykátai és kecskeméti hivatásos, valamint a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók küzdenek a lángokkal, illetve honvédségi helikopter is részt vesz az oltásban – olvasható a közleményben.

Az OKF péntek reggel még azt közölte, hogy megakadályozták a lángok továbbterjedését, amelyek addig 700 hektáron pusztítottak.

Rovatok