Index Vakbarát Hírportál

Fa dőlt a sínekre, a vonatközlekedést is akadályozza a vihar

2022. augusztus 19., péntek 21:02

A Magyarországon átvonuló vihar miatt egy fa dőlt a sínekre Székesfehérvárnál, ami a felsővezetéket is megrongálta. A Budapest–Székesfehérvár vonalon torlódásra, késésekre és vonatkimaradásokra kell számítani.

Fakidőlés miatt Gárdony és Székesfehérvár között nem közlekednek a vonatok, a felsővezeték-hálózat is megsérült, a helyreállítás hosszabb időt vesz igénybe – közölte a Mávinform a Facebook-oldalán. 

Mint írják: a Magyarországon átvonuló vihar miatt fa dőlt a vasúti pályára Székesfehérvár és Ódinnyés között, ami miatt a felsővezeték is meghibásodott. A vonatforgalom a fa eltávolításáig és a hiba elhárításáig mindkét vágányon szünetel. A Budapest–Székesfehérvár és a csatlakozó (dél- és észak-balatoni, veszprémi) vonalakon közlekedő vonatok menetideje jelentősen növekedhet.

A távolsági vonatok utasainak arra kell számítaniuk, hogy legalább 90-120 perccel később jutnak el az úti céljukhoz.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint az elővárosi vonatok közlekedése az alábbiak szerint alakul:

A távolsági vonatok közül csak Székesfehérvárig közlekedik:

A Déli pályaudvarról 20:30-kor Balatonfüredre induló Katica InterRégió (19748) vonat pedig csak Székesfehérvártól közlekedik.

Kerülő útvonalon Pusztaszabolcs felé az alábbi vonatok közlekednek:

A távolsági vonatok utasainak az átszállások vagy a kerülő útvonalon való közlekedés miatt legalább 90-120 perccel hosszabb eljutási időre kell számítaniuk.

Rovatok