Index Vakbarát Hírportál

Felidegesítette, hogy elmarad a tűzijáték? Adja ki magából itt!

2022. augusztus 21., vasárnap 12:41

Saját közösségi oldalán jelentette be szombaton Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt elhalasztják az augusztus 20-i ünnepi tűzijátékot Budapesten. A nemzeti ünnep lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetőjének közléséből egyúttal az is kiderült, hogy a tervek szerint jövő szombaton, azaz augusztus 27-én pótolnák az államalapítás napjának lezárását szimbolizáló tűzijátékot. Szavazást indítottunk, hogy kiderüljön, az Index olvasói mit gondolnak, ott lesznek-e a következő lehetséges időpontban.

Augusztus 27-én, szombaton 21 órától pótolnák a tervek szerint az idei augusztus 20-i ünnepi tűzijátékot, amiről a nemzeti ünnep lebonyolításáért felelős operatív törzs döntött. Ennek oka az augusztus 20-ai nap alakulását mindvégig meghatározó

kedvezőtlen időjárás volt.

A testület már reggel 7 órakor összeült, hogy megvitassák az időjárási helyzet alakulását, és szükség esetén döntsenek a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépések megtételéről. 

Arról már pénteken döntés született, hogy a szombaton 9 órára tervezett légi parádét a Magyar Honvédség szakértőinek javaslata alapján nem rendezik meg. Kovács Zoltán vasárnap reggeli bejegyzésében azt írta, folytatódnak a fővárosban a Szent István-napi programok, amelyek megtartását az operatív törzs az egyes helyszínek szervezőinek mérlegelése alapján engedélyezi.

Közölte: az esetleges fejleményekről haladéktalanul tájékoztatást adnak majd. A résztvevőket ezenfelül arra is kérték, hogy részletesen tájékozódjanak a rendelkezésre álló aktuális információkról a Szent István-napi programsorozat applikációján, honlapján és a média híradásain keresztül.

Meleg lesz, de eshet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egyhetes prognózisa alapján augusztus 27-én a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában több órára kisüthet a nap. Helyenként előfordulhat záporeső, zivatar. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, 33 fokos maximum-hőmérséklet is jöhet.

(Borítókép: Tűzijáték a Duna felett Budapesten az államalapítás ünnepén Szent István napján, 2021. augusztus 20-án. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Ön ott lesz az augusztus 27-i tűzijátékon?

  • 9470
    Mindenki mondjon le!
  • 3726
    Nem, felidegesítettem magam az egészen
  • 2045
    Igen, ott a helyem!
  • 1828
    Az életem maga egy tűzijáték
  • 479
    Féltem a háziállatot, még átgondolom

Rovatok