Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc: Nem lophatsz, nem sérthetsz embereket

2022. augusztus 21., vasárnap 17:17

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke közösségi oldalán két tabutémáról írt, amely pártja értékrendjébe egyszerűen nem fér bele.

A volt miniszterelnök szerint maguk között mindenről lehet vitatkozni, két dolgot kivéve: „Azok tabuk. Azok megsértése nálunk bűn, és azonnali szakításhoz vezet.”

  1. Nem lopunk. A mi dolgunk vigyázni a közpénzre és okosan használni. Ha a politikus lop, az olyan, mint amikor az orvos tudatosan megöli a beteget. Aki lop, azt elküldjük. 
  2. Nem sérthetsz senkit származása, hovatartozása miatt, vagy azért például, hogy ki kit és hogyan szeret. Egyszerűen mondva itt nincs zsidózás, cigányozás, négerezés – ne adj’ isten –, románozás, buzizás, és folytathatnám. Van, ahol ezt eltűrik, tessék odamenni, ha valaki így gondolkodik

– írta Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán.

Hogy mennyi legyen valamelyik adó, hogy mi legyen a nyugdíjrendszerrel, arról természetesen továbbra is lehet vitatkozni a DK-ban – tette hozzá az ellenzéki pártelnök.

Nyilvánosan már fegyelmezetten, a végül közös álláspontot képviseljük, már nem vitatkozunk, de közöttünk ezekben az ügyekben nincs tabu, szabad a vita. De a fenti két dolgot meg se vitatjuk. Fekete vagy fehér. Kell vagy nem

– írta a DK elnöke.

Rovatok