Index Vakbarát Hírportál

Nagyobb katonai járműforgalomra kell számítani hétfőn

2022. augusztus 21., vasárnap 16:16

Megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani hétfőn Hajdúhadház és Szentes között – közölte a Magyar Honvédelmi Minisztérium.

A közlemény szerint a TISZA Többnemzeti Műszaki Zászlóalj magyarországi modulja gyakorlaton vesz részt hétfőtől, ezért Hajdúhadház és Szentes között 2022. 08. 22-én a kora reggeli óráktól megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani az alábbi útvonalakon:

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérő járművek biztosítják. Továbbá arra kérnek mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát – áll a közleményben.

Rovatok