Index Vakbarát Hírportál

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Nagyra értékeljük fiatal katonáink kiváló teljesítményét

2022. augusztus 21., vasárnap 15:54

A honvédelmi miniszter a tisztavatás alkalmából osztotta meg gondolatait a közösségi oldalán. A Kossuth téren felsorakozott katonákért Berta Tibor katolikus tábori püspök és Jákob János protestáns tábori püspök is fohászkodott.

Magyarország lobogójának katonai tiszteletadás mellett történő felvonásával kezdődött a tisztavatás a budapesti Kossuth téren augusztus 20-án reggel. A Magyar Honvédség tisztjelöltjei Novák Katalin köztársasági elnök, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében tettek esküt a haza szolgálatára.

Ezzel kapcsolatosan írt bejegyzést a közösségi oldalára a honvédelmi miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, amelyben kifejti:

Nagyra értékeljük és elismerjük fiatal katonáink kiváló teljesítményét, hiszen a legfontosabbat bízzuk rájuk: Magyarország békéjét és biztonságát. Megtiszteltetés volt Grajzel Sáron hadnaggyal találkozni az augusztus 20-i ünnepségen és átadni neki a kiemelkedő tanulmányi eredményéért és a közösségért vállalt munkájáért az első miniszteri érmét.

Egy régi hagyomány újjáélesztése: fohász a katonákért

A honvédelmi miniszter beszédében a világ megváltozó biztonsági környezetére utalva elmondta, hogy a felavatott tisztek nagy feladatra vállalkoznak, amelynek egyetlen célja az, hogy a bizonytalanná váló világban garantálják az ország és a magyar emberek biztonságát. 

Az ünnepélyes tisztavatáson – a honvédelmi miniszter kezdeményezésére – egy régi hagyományt felélesztve a Kossuth téren felsorakozott hivatásos, szerződéses és tartalékos katonákért Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök és Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök is fohászkodott. 

Rovatok