Index Vakbarát Hírportál

Hamis magyar rendszámmal akart olcsóbban tankolni Nagykanizsán egy szlovák férfi

2022. augusztus 22., hétfő 15:56

Vádat emeltek Nagykanizsán egy szlovák férfi ellen, aki júliusban hamis magyar rendszámmal próbált olcsóbb üzemanyagot tankolni a járművébe – közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Pirger Csaba elmondása szerint a 29 éves szlovák férfi július elején Magyarországon keresztül utazott hazájába a horvátországi nyaralásából. Nagykanizsára érve tankolni akart az autójába, de hogy ne kelljen megfizetnie a magasabb benzinárat, az előzőleg még Szlovákiában vásárolt, műanyagból készült hamis magyar rendszámpárra cserélte a sajátját. 

Az egyik nagykanizsai töltőállomásra érve a kútkezelőtől arról érdeklődött, hogy mekkora mennyiséget vásárolhat, ezután megijedt, és tankolás nélkül hagyta el a helyszínt. Az eredeti rendszámtáblákat alig ötven méterrel arrébb visszaszerelte, az utánzatokat pedig bedobta a gépkocsi utasterébe – közölte a szóvivő. 

Az esetről a benzinkút kezelője értesítette a rendőröket, akik a vádlottat egy másik töltőállomáson igazoltatták, a kocsiban lévő hamis rendszámtáblákat pedig lefoglalták. Ez utóbbiakról kiderült, hogy az eredetieket egy akasztói lakos járművére állította ki a közlekedési hatóság. A szlovák férfi ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség egyedi azonosítójellel való visszaélés bűntette miatt emelt vádat.

(Borítókép: Ian Waldie / Getty Images)

Rovatok