Index Vakbarát Hírportál

Van olyan tanszer, amely nyolcvan százalékkal drágult, iskolakezdési támogatást követel a DK

2022. augusztus 24., szerda 15:17

Legalább húszezer forintos iskolakezdési támogatást követel a Demokratikus Koalíció (DK) a kormánytól.

Hegedűs Andrea, a DK országgyűlési képviselője a párt közösségi oldalán megosztott videóban arról beszélt, hogy az iskolakezdéshez legalább húszezer forintos támogatásra volna szükség, de az egyedülálló szülőket harmincezer, a tartósan beteg vagy fogyatékkal élő gyermeket nevelő családokat negyvenezer forinttal kellene támogatnia a kormánynak. 

A DK szerint „ez lenne a minimum azok után, hogy a kormány nehezebbé tette az életünket az orbáni inflációval, a rezsiemeléssel és a megszorításokkal”.

Az ellenzéki politikus szerint az már biztos, hogy a pedagógusok „elárvulva érzik majd magukat az első becsengetéskor”, hiszen továbbra sem emelte meg bérüket a Fidesz. Most azonban úgy tűnik, hogy a gyermekek és a szülők számára is gyötrelmes lesz a tanévkezdés, hiszen legalább húsz-harmincezer forintba kerül egyetlen gyermek iskolakezdése.

Ha az iskolakezdéshez nem kapnak segítséget a szülők, akkor lesznek olyan gyerekek, akik már az első becsengetés pillanatában hátrányban lesznek társaikhoz képest

– idézi a DK politikusát az MTI.

Rovatok