Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, milyen ajándékot visz Novák Katalin Ferenc pápának

2022. augusztus 24., szerda 19:39

Ferenc pápa csütörtökön Novák Katalin köztársasági elnököt fogadja a Vatikánban. A magyar államfő Facebook-oldalán megosztotta, milyen ajándékot ad át a katolikus egyházfőnek.

Az Index is beszámolt róla, hogy Novák Katalin köztárasági elnök augusztus 25-én meglátogatja Ferenc pápát a Vatikánban. Az államfő csütörtök reggeli indulása előtt közösségi oldalán azt is elárulta, milyen ajándékot visz a Szentatyának.

Látogatásom alkalmából egy olyan ajándékkal készülök, amely megmutatja a magyar kultúra gazdagságát, a hagyomány iránti tiszteletünket, miközben a Szentatya viseletének része is lehet. Ezúton is köszönöm Erdő Péter bíboros úrnak, hogy megáldotta

– írta Novák Katalin.

Az államfő azt is megosztotta követőivel, hogy a hímzett papi stólát Dr. Illés Károlyné Botyánszky Anna, a Népművészet Mestere tervezte, és több hímzőasszony közös munkája nyomán készült el.

A stólában képletesen ott van Magyarország, hiszen a motívumok a legismertebb kalocsai, békési szűcs, nógrádi palóc, matyó, sióagárdi és az úgynevezett úri díszítés világát tükrözik. Az utolsó öltéseket magam készítem, Anna iránymutatása alapján. Köszönöm, hogy ezt a valóban szeretettel átszőtt ajándékot elkészítették, büszkén adom majd át

– zárta posztját Novák Katalin.

Rovatok