Index Vakbarát Hírportál

Rezsitámogatási rendszert vezet be a Fővárosi Önkormányzat

2022. augusztus 24., szerda 15:16

Közösségi oldalán jelentette be Karácsony Gergely, hogy a Fővárosi Önkormányzat rezsitámogatási rendszert vezet be. A főpolgármester videójából a részletek is kiderültek. A támogatást, amely a tervek szerint október 1-jétől vehető igénybe, az önkormányzati irodákban lehet igényelni.

A főpolgármester elmondta: a rászoruló gyermekesek, az ápolási díjon lévők vagy más, nehéz helyzetben lévő családok, illetve a létminimumnál kevesebb nyugdíjat kapó nyugdíjasok évi 48 ezer forint támogatást kaphatnak, amelyet a villany-, a gáz- és a távhőszámlákról fogják leírni. Az átlagnyugdíjnál kevesebbet kapók 24 ezer forint támogatásra jogosultak.

A kerületi önkormányzati irodákban lehet igényelni a támogatást, a támogatási rendszer október 1-jétől lép életbe.

Budapest egy szolidáris város, Budapest veled van 

– zárta bejelentését a főpolgármester, aki Facebook-videójának elején azt is mondta: a szociális támogatások biztosítása alapvetően kormányzati feladat, „de úgy tűnik, ők most mással vannak elfoglalva, ellenségképeket keresnek megoldások helyett”.

A budapesti Fidesz néhány órával később reagált a főpolgármester bejelentésére. Közösségi oldalukon azt írják: Az új rezsitámogatási rendszer körül egyelőre több a bizonytalanság. „Különösen azért, mert a három évvel ezelőtt megígért 20 ezer forintos rezsitámogatása is üres ígéret maradt. Ráadásul a Demszky-érához közel álló Hálózat Alapítvány tavaly sem adta oda az erre szánt pénzek jó részét a rászorulóknak." – írják. 

Rovatok