Index Vakbarát Hírportál

Elhalasztott tűzijáték: szombaton megbénul a közlekedés, így változik a menetrend

2022. augusztus 25., csütörtök 13:34

A szombati ünnepi tűzijáték miatt Budapest belvárosában forgalomkorlátozásra és lezárásokra kell készülni, ezért szombat késő délután és este a belváros kényelmesebb megközelítése érdekében sűrűbben közlekedik a 2-es és 4-es metró, valamint a nagykörúti 4-es és 6-os villamos – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az augusztus 20-ai ünnepi tűzijátékot az aznap estére várható kedvezőtlen időjárási körülmények miatt elhalasztották, így azt augusztus 27-én, szombaton 21 órakor tartják meg.

Közúti változások

A BKK csütörtöki közleménye szerint csütörtökön 21 órától lezárják a Budai alsó rakpartot és a Pesti alsó rakpartot hétfő 6 óráig, valamint hétfőn és kedden 22 órától másnap 6 óráig. A tűzijáték előkészítő munkái miatt péntektől korlátozzák a gyalogosforgalmat az Erzsébet hídon és a Szabadság hídon.

Szombaton 16 órától a Margit híd – Szent István körút – Bajcsy-Zsilinszky út – Károly körút – Kossuth Lajos utca – Szabad sajtó utca – Erzsébet híd – Krisztina körút – Vérmező út – Margit körút által érintett szakaszon belül jelentős forgalomkorlátozások, lezárások várhatók. Előreláthatólag 19 órától lezárják az Erzsébet hidat és a Szabadság hidat, de a hatóság döntése alapján korlátozhatják a Petőfi híd és a Margit híd forgalmát is.

A BKK szombaton a belváros elérésére a kötöttpályás közlekedési eszközök, elsősorban a metrók igénybevételét javasolja.

Közösségi közlekedés

Az M3-as metró szombaton 18 órától éjfélig a déli szakaszon is jár: Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között metróval, a Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között a sűrűbben induló pótlóbusszal lehet utazni.

A déli szakaszon a metró nem áll meg a Nagyvárad tér állomáson. A Nagyvárad tér és környezete a Népliget felől az M30-as állomáspótló busszal, a belváros felől a 2M villamossal, a Keleti pályaudvar felől a 2M és a 24-es villamossal, a Semmelweis Klinikák felől pedig MOL Bubival vagy gyalog közelíthető meg.

A metró 18 óráig a hétvégi rend szerint, Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között jár, Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között pótlóbusz közlekedik.

A BKK közölte: a 2-es, a 2B és a 2M villamos pénteken 21 órától üzemzárásig, valamint szombaton várhatóan 19.30 és 22 óra között csak a déli végállomások és a Boráros tér között közlekedik. Szombaton napközben a déli végállomások és a Március 15. tér között járnak a villamosok.

Augusztus 27-én, szombaton 19:00-tól az alábbiak szerint közlekednek a BKK járatai:

A tűzijátékot követően a belvárosban sűrűbben induló kötöttpályás közlekedési járatokhoz csatlakozva számos vonalon többletindulásokkal segíti a BKK a hazajutást. A társaság felhívta a figyelmet, hogy az aktuális, valós idejű közlekedési rendről a BKK oldalán lehet tájékozódni, az utazások megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni.

Rovatok