Index Vakbarát Hírportál

Katonai járművek lepik el a magyar utakat péntek reggel

2022. augusztus 25., csütörtök 19:36

Több útszakaszon is megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani augusztus 26-án. A Honvédelmi Minisztérium beszámolója szerint visszacsoportosításra kerül a TISZA Többnemzeti Műszaki Zászlóalj.

A TISZA Többnemzeti Műszaki Zászlóalj magyarországi modulja befejezte gyakorlatát Szentesen, ezért augusztus 26-án visszacsoportosításra kerül Hajdúhadházra. Ezen a napon a reggeli órákban megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani az alábbi útvonalakon:

Szentes 45. út – 443. út – Gyomaendrőd – 47. út – Szeghalom-Berettyóújfalu – 47. főút – M35 autópálya – 354. főút – 4. főút – Hajdúhadház, valamint Szentes – 451. út – 45 – Kunszentmárton – 45. főút – 44. főút – 442 – Martfű – 442 – Rákóczifala – 442. főút – Szolnok – Szajol – Kenderes – Püspökladány – 4. főút – Debrecen – Hajdúhadház.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel 

a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil jármű,

a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. Kérünk mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

Kiemelték: a Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Rovatok