Index Vakbarát Hírportál

Három szaúd-arábiai városba is járatokat indít a Wizz Air Budapestről

2022. augusztus 25., csütörtök 13:50

Januártól már közvetlen járattal el lehet jutni Budapestről Rijádba és Dzsiddába, áprilistól pedig Dammámba is. A szaúd-arábiai városokba heti két-két alkalommal indulnak a Wizz Air gépei.

A Wizz Air közleményében tudatta, hogy a Szaúd-Arábiában idén megkezdett bővítése részeként hamarosan három járatot indít Budapestről az ország legnépszerűbb úti céljaira. Az utasok számára így Rijád, Dzsidda és Dammám városa is elérhető lesz a magyar fővárosból.

A Vörös-tenger partvidékén fekvő Dzsidda, valamint Szaúd-Arábia több száz éves múltú fővárosa, Rijád 2023 januárjától, a Perzsa-öbölnél található Dammám pedig 2023 áprilisától lesz elérhető az utasok számára, így még könnyebben megközelíthetővé válnak ezek az egzotikus úti célok. A repülési idő öt óra körül van mindhárom útvonalon.

A légitársaság nem csak Budapestről indítja el járatait ezekbe a városokba, ugyanis Rómából, Milánóból, Velencéből, Bécsből, Bukarestből, Tiranából és Lárnakából is el lehet majd jutni közvetlen járattal Dzsiddába és Dammámba.

Mint nemrég megírtuk, az elmúlt időszakban sok panasz érkezett a légitársasággal kapcsolatban, ezért hatósági vizsgálat indult a magyar fogyasztók és családok jogainak védelme érdekében. Hétfő este szerkesztőségünkhöz eljuttatott rövid közleményben reagált a Wizz Air arra, hogy az Igazságügyi Minisztérium fogyasztóvédelmi eljárást indított a légitársaság ellen.

A Magyarországnál 23-szor nagyobb Szaúd-arábiai Királyságban található az iszlám vallás központja, a mekkai szent mecset. Az országot néha „a két szent mecset földjének” is nevezik a mekkai és medinai mecsetek után, amely az iszlám világ két legszentebb helye. A szaúdi állam abszolút monarchia, az országnak nincs alkotmánya, sem választott kormánya, jogrendje az iszlám saría.

(Borítókép: Oláh Tibor / MTI)

Rovatok