Index Vakbarát Hírportál

Százmilliókat takarít meg a fűtési szezonban egy dél-baranyai város

2022. augusztus 26., péntek 11:01

Százmilliókat spórol a 3900 lelket számláló Bóly azon, hogy a dél-baranyai város intézményeit termálvízzel fűtik. A településről más szempontból is példát lehetne venni: amellett, hogy a város sosem volt mínuszban, lakosságarányosan annyi új munkahelyet teremtenek, mint sehol máshol az országban.

A bólyi önkormányzat a település határában fúrt két termálkút 83 fokos vizével fűti a saját intézményeit már 13 éve – irányította rá a figyelmet a Népszava arra a dél-baranyai városra, ahol az intézmények a gázkazánok kiváltásával már eddig is évente 30-40 millió forintot spóroltak.

Az új gázárakhoz mérten szeptembertől a megtakarításuk

százmilliókra nőhet.

A cikkből kiderül, hogy a város ráadásul a termálvíz melegét az ipari park cégeinek is eladja, ezzel pedig nemcsak az önkormányzat és az ott élők, de a vállalkozások is jól járnak, főleg a mostani, új helyzetben.

Az áremelkedés teljes egészében természetesen itt sem maradhat el, Bóly független polgármestere, Hárs József a lap megkeresésére elmondta: ősztől a termálfűtés is drágább lesz, de az még várhatóan így is csak annyit tesz majd ki, mint a gázfűtés 50-60 százaléka.

Rovatok