Index Vakbarát Hírportál

Megszüntetik a 168 Óra hetilapot

2022. augusztus 26., péntek 15:42 | aznap frissítve

Az energia- és papírárak olyan szinten elszálltak, hogy nem tudják fenntartani a lap kiadását.

Felfüggeszti a 168 Óra hetilap megjelenését a Michaeli, Schwartz & Brit Média Holding Zrt. – olvasható a cég közleményében. Mint írják, a médiacsoport a jelenlegi energia- és papírárak mellett nem látja fenntarthatónak a lap kiadását.

Bár nyomtatott formában nem jelenik meg a 168 Óra, a weboldal továbbra is elérhető, a fejlesztéseknek köszönhetően a jövőben kereshetővé válik a több mint három évtizednyi évfolyam minden száma, teszik hozzá. A digitális átállásért a főszerkesztő és helyettese a felelős.

A kiadó az elmúlt években több, korábban megszüntetett lapot hozott már vissza, ezért joggal bízunk abban, hogy a gazdasági környezet normalizálódását követően ezek az újságok is visszatérnek nyomtatásban is

– mondta Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Zrt. vezérigazgatója. A 168 Óra és a Pesti Hírlap időszaki kiadványai továbbra is megjelennek, tette hozzá. 

Még áprilisban írtunk róla, hogy a 168 Óra teljes szerkesztőségét elbocsátották, azóta az újságot külső szerzőktől vásárolt tartalmakkal töltik meg. 

A 168 Óránál történő elbocsátások akkor mintegy tizenöt főt érintettek. Önszántából távozott Makai József főszerkesztő is, ugyanis nem értett egyet azzal a struktúraváltással, amelyet a vezérigazgató kezdeményezett, és amelynek lényege, hogy

EZUTÁN KÜLSŐS SZERZŐKTŐL RENDELNEK ÍRÁSOKAT, ÉS NEM FIX BELSŐS SZERKESZTŐI GÁRDÁVAL DOLGOZNAK A LAPELŐÁLLÍTÁSON.

Júliusban Szombathy Pál, az Index volt főszerkesztője vette át a lap irányítását, ám mindössze pár szám készülhetett csak el a vezetése alatt.

Rovatok