Index Vakbarát Hírportál

Szörnyű dolgot műveltek egy terhes nővel Budapesten

2022. augusztus 26., péntek 11:35

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy házaspárral és nőtársukkal szemben, akik 2019-ben egy pesterzsébeti ingatlanban bántalmazással és fenyegetéssel prostitúcióra kényszerítettek egy gondnokság alatt álló várandós nőt.

A főügyészség közleményében azt írta: a 35 éves férfi és 29 éves felesége egy XX. kerületi házban élt, míg az ügy harmadik vádlottja, egy 33 éves nő prostituáltként dolgozott, és a házaspártól bérelt egy lakrészt, ahol a „vendégeit” fogadta.

A házaspár 2016 körül ismerkedett meg a cselekvőképességet korlátozó gondnokság alatt álló sértettel, akit a férfi testvére mutatott be nekik. A sértett az ezt követő években többször ellátogatott a házaspár házába, hogy a férfi testvérével találkozzon, a kapcsolatuk azonban 2019-ben megszakadt.

Mivel a sértett 2019 májusában a gondnoka számára is elérhetetlenné vált, bejelentése alapján a rendőrség elrendelte a nő körözését. A két vádlott 2019 novemberében a VIII. kerületben összetalálkozott a sértettel, majd beültették egy autóba, és a pesterzsébeti ingatlanba vitték, ahol erőszakkal és fenyegetéssel prostitúcióra kényszerítették. A sértettet regisztrálták egy szexuális szolgáltatást kínáló internetes oldalon, oda róla készített fényképeket töltöttek fel, és szőke póthajat is készíttettek neki.

A hirdetésre jelentkező ügyfelekkel minden esetben a vádlottak egyeztettek időpontot, ők szabták meg az ellenszolgáltatás összegét, és vették át a pénzt az ügyfelektől, amelyet a saját megélhetésükre fordítottak. Amikor a sértett ellenkezett, illetve közölte, hogy nem akarja folytatni a szexmunkát, a vádlottak bántalmazták, és mivel tudtak arról, hogy a nő állapotos, azzal fenyegették, hogy elveszik a gyerekét.

Mindemellett a vádlottak folyamatosan felügyelték és ellenőrzésük alatt tartották a sértettet, elvették az iratait, a telefonjából kivették a SIM-kártyát, rázárták az ajtót, és soha nem hagyták egyedül az ingatlanban – áll a közleményben. A sértett 2019. december 11-én végül az egyik vendégétől kért segítséget, elmondta neki a valódi nevét, és azt, hogy kényszer hatására végzi a szexmunkát. A férfi bejelentést tett a rendőrségen.

A vádlottak még aznap inaktiválták a sértett profilját az internetes oldalon, majd a nőt gépkocsival Szabadegyházára vitték, és ott magára hagyták. A Fővárosi Főügyészség a három vádlottal szemben személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére, kizsákmányolás céljából, erőszakkal és fenyegetéssel, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozva, írja az MTI.

Rovatok