Index Vakbarát Hírportál

A föld alól kerítették elő a rendőrök a fegyházra ítélt bűnözőt

2022. augusztus 27., szombat 08:13

Elfogta a rendőrség azt a két férfit, akik ellen több éve volt kiadva elfogatóparancs. M. Zoltán egy Szabadszállás környéki tanya átkutatását követően került elő, T. Bálintra pedig egy három kutyával őrzött kőbányai családi házban ütöttek rajta.

A rendőrség beszámolójában azt írja, csalás miatt ítélték öt év fegyházra a 47 éves budapesti M. Zoltánt, ő azonban nem vonult börtönbe, ezért 2020 őszén elfogatóparancsot adtak ki ellene. A 40 éves, szintén budapesti T. Bálintot pedig 2019 nyara óta körözték, aki új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt kiszabott hároméves fegyházbüntetését nem kezdte meg.

Mivel az elítélteket a korábban ismert címeiken és tartózkodási nem találták meg, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztálya adatgyűjtést indított, melynek eredményeként idén augusztus 25-én kattant a bilincs a keresett férfiak csuklóján. 

M. Zoltánt egy Szabadszállás környéki tanya többszöri átkutatását követően találták meg a budapesti célkörözési nyomozók. Elsőre úgy tűnt, hogy a férfi nem tartózkodik az ingatlanban, noha a bűnügyi információk szerint ott kellett lennie. Végül egy padlóhoz rögzített ágy matracát fölemelve vették észre a létrát, ami egy üregbe vezetett – itt rejtőzött a keresett férfi. 

A föld alól előkerített M. Zoltán kőbányai, három kutyával őrzött családi házában ugyanezen a napon a szintén körözött T. Bálintot fogták el a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály és a Közrendvédelmi Főosztály segítségével.

Mindkét férfit büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, ahol megkezdték rég esedékes jogerősen kiszabott szabadságvesztésük letöltését.

Rovatok