Index Vakbarát Hírportál

Ungár Péter társelnöki székfoglalójában elmondta, ki zöld, és ki nem

2022. augusztus 27., szombat 16:23

Gál József, az LMP szóvivője bejelentette, hogy a párt a szombati kongresszusán megválasztotta az új, hét főből álló elnökségét.

A kongresszus kettő évre adott megbízást, így ez az elnökség fogja majd levezényelni a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választásokat és az azokra történő felkészülését a pártnak. 

A LMP női társelnöknek Schmuck Erzsébetet választotta, akinek így előző megbízása meghosszabbodott. Az új férfi társelnök Ungár Péter lett, aki jelenleg az LMP frakcióvezetője, titkárnak pedig Angyal Károly Tibort választották, aki eddig pártigazgató volt. 

További elnökségi tagnak Szendefy Máriát, Keresztes László Lórántot, Kreitler-Sas Mátét és Tetlák Örsöt választotta a szombati kongresszus.

A lakosság környezeti érzékenysége megnövekedett, ebben szerepe van az LMP-nek, Magyarország zöldpártjának. Az elkövetkezendő időszakban az LMP célja, hogy még közelebb vigyük az emberekhez a zöldpolitikát

– nyilatkozta Schmuck Erzsébet.

Ungár Péter elmondta: az LMP Magyarország zöldpártja, és ebből az következik, hogy a többi párt nem az. 

Az nem zöld, aki a Ryanair különadója ellen kampányol; az nem zöld, aki kiáll a szabadkereskedelmi egyezmények mellett; az nem zöld, aki szerint a GMO magyarországi bevezetése ökológiai forradalmat jelent, mert Amerikában ezt mondták. És az sem zöld, aki szerint a zöldpolitika megoldása az, ha mindenki vesz egy Teslát

– nyilatkozta a társelnök.

(Borítókép: Ungár Péter. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok