Index Vakbarát Hírportál

Az egész országra kiadták a figyelmeztetést

2022. augusztus 28., vasárnap 06:22

Vasárnap gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, a maximumok 26 és 36 fok között alakulnak. A meteorológiai szolgálat az egész országra kiadta a figyelmeztetést zivatarok miatt.

Vasárnap a napsütést gyakrabban zavarhatják felhők, és több megyében elszórt záporok, zivatarok is kialakulhatnak átmeneti jelleggel.

Helyenként élénk lehet a szél, de záporok, zivatarok környezetében erős, viharos lökések is előfordulhatnak.

Hajnalra helyenként pára, köd képződhet.

Reggel 13 és 20, délután 26 és 36 fok között alakul a hőmérséklet.

Az Alföldön lehet számítani a legmelegebb időre.

Az egész országra kiadták a figyelmeztetést

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap minden megyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést zivatar miatt. Mint írják, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Három megyében pedig hőség miatt adtak ki egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést. Nagyon meleg időre számíthatunk 

Riasztást is lesz érvényben

Vasárnap Magyarország néhány területén egyes fokú, citromsárga riasztás is érvényben lesz zivatar miatt. Hevesebb csapadékra lehet számítani 

Egyeseknél fáradékonyság, dekoncentráltság jelentkezhet

Vasárnap időjárási front nem lesz Magyarországon, de a melegfrontra fokozottan érzékenyek migrént, fejfájást, akár keringési panaszokat is tapasztalhatnak. Sokaknál jelentkezhet alvászavar, fáradékonyság, dekoncentráltság.

A nagy napi hőingás miatt nehéz nap vár a szívbetegekre, valamint az idősekre, így ők lehetőleg kerüljék a komolyabb fizikai megterhelést. A reggeli erősebb lehűlés miatt erősödhetnek az ízületi panaszok, egyesek végtagfájdalmakkal ébredhetnek, nő a megfázásveszély.

A záporok, zivatarok területén romolhat az asztmások állapota, így nekik ebben az időszakban célszerű zárt térben tartózkodni.

(Borítókép: Varga György / MTI)

Rovatok