Index Vakbarát Hírportál

Három településen tartanak időközi önkormányzati választást

2022. augusztus 28., vasárnap 07:04

Három településen – Mányban, Ostffyasszonyfán és Isaszegen – tartanak időközi önkormányzati választást augusztus 28-án, vasárnap.

Három településen rendeznek augusztus 28-án időközi önkormányzati választást: Mányban polgármestert választanak, Ostffyasszonyfán polgármestert és képviselő-testületet, Isaszegen pedig egyéni választókerületi képviselőt.

A Fejér megyei Mányban azért kell polgármesterválasztást rendezni, mert a település polgármestere, Ugron Zoltán (független) áprilisban lemondott. Az időközi voksoláson a tisztségért három független jelölt indul, a választói névjegyzékben 1973-an szerepelnek.

A Vas megyei Ostffyasszonyfán a képviselő-testület májusban a feloszlás mellett döntött, így itt polgármestert és képviselőket is választanak. A polgármesteri tisztségre hárman, a négy képviselői helyre pedig tizenketten jelöltették magukat, valamennyien függetlenként. A választói névjegyzékben 654-en szerepelnek.

A Pest megyei Isaszeg 7. számú egyéni választókerületében a képviselő lemondása miatt tartanak időközi választást. A választáson három jelölt indul, a névjegyzékben 1003-an szerepelnek. Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet – számolt be az MTI.

Rovatok