Index Vakbarát Hírportál

Csaknem az egész országra kiadták a figyelmeztetést

2022. augusztus 29., hétfő 06:16

Napos idővel indul a hét, bár előfordulhatnak zivatarok is hétfőn. A hőség enyhül, a maximumok 26 és 32 fok között alakulnak.

Hétfőn a napos időszakok mellett főként a Dunától keletre alakulhatnak ki szórványosan záporok, zivatarok. Az északias szél északnyugaton, nyugaton, valamint helyenként északkeleten élénk lehet, egyébként csak zivatarok környezetében támadhat fel – írja az Időkép.

Pár fokkal enyhül a hőség, a legmelegebb órákban 26 és 32 fok között alakul a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn 15 megyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést zivatar miatt. Mint írják, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Hétfőn egyes fokú, citromsárga riasztás lesz érvényben zivatar miatt 

Hidegfront érkezik

Hétfőn egy gyenge hidegfront fejt ki hatást szervezetünkre. Az érzékenyebbek körében görcsös típusú fejfájás léphet fel, a fejfájást a megélénkülő szél átmenetileg fokozhatja. A meleg még sok helyen tartja magát, itt még jelentkezhet alvászavar, fáradékonyság, dekoncentráltság. A nagy napi hőingás miatt nehéz nap vár a szívbetegekre, valamint az idősekre.

A reggeli erősebb lehűlés miatt erősödhetnek az ízületi panaszok, egyesek végtagfájdalmakkal ébredhetnek, nő a megfázásveszély. A záporok, zivatarok területén romolhat az asztmások állapota, így nekik ebben az időszakban célszerű zárt térben tartózkodni.

(Borítókép: Jászai Csaba/MTI)

Rovatok