Index Vakbarát Hírportál

Koromsötétben, kivilágítás nélkül biciklizett egy férfi az M4-esen

2022. augusztus 29., hétfő 13:57

Július 11-én éjszaka sötétben kivilágítás nélkül biciklizett egy férfi az M4-es autóúton. A közúti kamerák felvételt készítettek róla, amelyen látszik, ahogy hajszál híján elütötte egy nagy sebességgel felé hajtó autó, akinek a vezetője nem látott belőle semmit.

A Magyar Közút hozta nyilvánosságra a nyáron történt esetet, amikor koromsötétben veszélyeztette életét a kerékpáros. Úgy tekert kivilágítás nélkül a külső sávban, mintha az teljesen szabályos lenne.

Sebesen érkezett mögötte egy autós, aki csak akkor vette észre őt, amikor elég közel ért hozzá.

Halálra gázolhatták volna

Halálra gázolhatták volna a biciklist, viszont az autóvezető lélekjelenlétének hála nem történt baleset, mert időben áttért a belső sávba.

Hatalmas szerencséjére nem gázolták el a bringást, de ez nem rajta múlt. Soha, de soha ne kövessétek a példáját, meg se forduljon a fejetekben ilyen! Az életetek múlhat rajta!

– írta a Magyar Közút a közösségi oldalán.

Mint lapunk megírta, a rendőrség is figyelmeztetett a szabálytalanságokra, amelyek kiszűrésére drónokkal figyelik a civil autókat. Különösen a gyalogátkelők közelében figyelmeztetnek óvatos megközelítésre és elsőbbségadásra. Egy esetben a motoros majdnem elütött egy gyalogost a kutyájával, de a kutyának több esze volt.

Rovatok