Index Vakbarát Hírportál

A rezsiszámlák miatt zárhat be egy magyar kollégium

2022. augusztus 31., szerda 07:04

Néhány napja értesítették arról a barcsi Dráva Völgye Technikum és Gimnázium erdésztechnikusi képzésén tanuló diákokat, hogy a most induló tanévben már nem az intézmény középrigóci, hanem a barcsi kollégiumában kell lakniuk, előbbit a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) ugyanis bezárja, írja a Népszava.

Hivatalos indoklást nem közölt a fenntartó, ám a nevelőtanárok úgy tudják, a drasztikusan megnövekedett gáz- és áramárak állnak a döntés hátterében. A kollégium Barcstól úgy hat kilométerre, az erdőben működött, a diákok és szüleik pedig nagyon elkeseredtek a hír hallatán, mert szerintük a döntés miatt éppen a képzés lényege veszik el.

Remek hely, imádják a gyerekek, egyrészt rengeteg gyakorlati foglalkozásuk volt, másrészt a tanórákon kívül is sok fakultatív, ám a szakmához kapcsolódó programra adott lehetőséget

– nyilatkozta az egyik szülő.

A kastélyhoz képest a városi kollégium sokkal rosszabb hely, állította egy másik szülő, aki hozzátette: a normális erdészképzés elengedhetetlen része, hogy a diákok folyamatosan a természetben legyenek, ne pedig csak heti egyszer a szakmai tantárgyak napján vigyék ki őket az erdőbe.

A Népszava úgy tudja, az iskolától semmilyen hivatalos információ nem érkezett, az intézmény honlapján is csak annyi utal a rigóci kollégium bezárására, hogy augusztus 31-én déltől mindenkit a barcsi épületbe várnak.

(Borítókép: Index)

Rovatok