Index Vakbarát Hírportál

Két munkás is meghalhatott a miskolci pinceomlásban

2022. augusztus 31., szerda 17:38 | aznap frissítve

Valószínűleg két ember életét vesztette, miután ráomlott egy pince az ott dolgozó munkásokra szerda reggel Miskolcon – tájékoztatta Leskó Diána, az Országos Mentőszolgálat regionális szóvivője az MTI-t.

Egyelőre két ember került elő a romok alól, ők „láthatóan olyan sérüléseket szenvedtek, amelyek összeegyeztethetetlenek az élettel” – mondta. A halál megállapítása azonban csak hivatalos eljárásban lehetséges, és a testeket még nem tudták kiszabadítani a beomlott pince romjai alól – tette hozzá.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság korábban a police.hu oldalon közölte, hogy a pince három munkásra omlott rá; a férfiak felújítási munkálatokat végeztek a pincében, amikor a mennyezet beszakadt, és maga alá temette őket.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság a területet lezárta – írták, hozzátéve, hogy „az életjelet nem adó” férfiak mentéséhez az omlásveszély miatt speciális intézkedésekre van szükség, amelyeket még szerveznek.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben – közölték.

A baleset Miskolc miskolctapolcai, családi házas, üdülőiről ismert negyedében, a Selmeci utcában történt.

(Borítókép: Tűzoltók Miskolcon, a Selmeci utcában, ahol felújítási munkálatok végzése közben ráomlott egy pince három munkásra 2022. augusztus 31-én. Fotó: Vajda János / MTI)

Rovatok