Index Vakbarát Hírportál

Orvosra támadt a sárospataki Bruce Lee

2022. augusztus 31., szerda 14:20

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki Sárospatakon rátámadt egy orvosra, mert nem volt elégedett az ellátással.

A ügyészség beszámolója szerint a férfi 2022. június 4-én késő este vágott kézsérülésének ellátása céljából ténfergett be a sárospataki orvosi ügyeletre. Az őt ellátó orvos a sérülést fertőtlenítette és bekötözte, majd közölte a részeg sérülttel, hogy a késői időpontra tekintettel a sebét csak Miskolcon, a kórházban tudják összevarrni.

A vádlott ezen felidegesítette magát, veszekedni kezdett az orvossal, és követelte az ellátást. Amikor az orvos próbálta a rendelőből kitessékelni, a vádlott szembefordult vele, és hasba rúgta, de nem tudta padlóra küldeni.

A vonatkozó törvényi rendelkezések értelmében az orvos fokozott büntetőjogi védelemben részesül. A vádlottat extrém esetben akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik. Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Sátoraljaújhelyi Járásbíróságnak, derül ki az ügyészség közleményéből.

Rovatok