Index Vakbarát Hírportál

Olyat kapott a 202 centis harcsától a horgász, hogy a fal adta a másikat

2022. szeptember 1., csütörtök 18:45

A vaksötétben harapott rá a csalira a kétméteres harcsa, amely Dunaföldvártól Bölcskéig húzta el a csónakot. A Pecaverzum beszámolója szerint az ádáz küzdelem három és fél óráig tartott.

Vidács Attila munka után a dunaföldvári csónakkikötő felé vette az irányt, ahol fél 11 körül találkozott két barátjával. Hárman várakoztak a nagy kapásra, ami hamarosan meg is lett. Gyorsan kiderült, hogy egy komolyabb példánnyal van dolguk.

„Végig azon morfondíroztam, hogy bírja-e az 50-es Okuma orsó, mert nem erre tervezték” – mondta a horgász, aki egy 80-100 grammos, 3 méteres harcsázóbotot tartott a kezében.

„Az utolsó fél óra volt a legkeményebb, a végső kirohanások. Addigra már én is teljesen kikészültem, de tudtam, hogy keményebbre kell vennem, és erőteljesebben beleemelni. Nagyon sokszor elengedte magát ez a tehetetlen súly, nem feküdt fel a víz tetejére, hanem, mint egy darab vas, függőlegesen lógott a műcsali végén” – mesélte Vidács Attila.

Amikor a harcsa elfáradt, közös erővel beemelték őt a csónakba. Ekkor már több mint 10 kilométerrel eltávolodtak a kapás helyszínétől. A hal tömege 68 kilogramm, a hossza 202 centiméter volt. A hitelesítés után a kapás felkerülhet a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) rekordlistájára – írja a Pecaverzum.

Rovatok