Index Vakbarát Hírportál

Indul a tanév, ellepik az utat az autósok

2022. szeptember 1., csütörtök 07:29

Az utak zsúfoltsága miatt azzal számolhatnak az autósok, hogy a forgalom a nagyobb városok körül lelassul, ezért érdemes időben elindulni otthonról az iskolakezdés első napján. Különösen Budapest környékén élénkült meg a forgalom.

Szerdán figyelmeztetett a közút, hogy csütörtökön káosz lesz az utakon az iskolakezdés miatt. Forgalomnövekedésre kell számítani szerte az országban, mivel csütörtökön indul az újabb tanév. Nem csak az iskolák környezetében, hanem várhatóan valamennyi nagyobb városba, településre vezető úton növekszik a forgalom a nyári időszakhoz képest, különösen a reggeli és a délutáni csúcsidőszakokban.

Az Útinform tájékoztatása szerint megélénkült a forgalom Budapest környékén. Telítettek a sávok az M3-as autópálya bevezető szakaszán, az M0-s autóúti csomóponttól befelé.

Sokan haladnak a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól, a 11-es főúton Leányfalu és Szentendre között, a 31-es főúton Maglódtól, valamint az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába.

Hozzátették, hogy lezárták a 67-es főút autóúti szakaszát, a Kaposfüred északi csomópont és a Somogyaszaló északi csomópont között portáltábla építése miatt mindkét oldalon. Hasonló munkát végeznek a Mernyeszentmiklós csomópont és Somogytúr csomópont között is. A forgalmat mindkét lezárásnál a régi 67-es útra terelik.

Rovatok