Index Vakbarát Hírportál

Megérkezett az Egyesült Államok új budapesti nagykövete, politikai zajról beszélt

2022. szeptember 2., péntek 12:06

Az Egyesült Államok Magyarország és a magyar emberek barátja – mondta David Pressman, a budapesti amerikai nagykövetség élére jelölt diplomata pénteken.

Megérkezett David Pressman, az Egyesült Államok új budapesti nagykövete, amit Szíjjártó Péter külügyminiszter korábban bejelentett. A diplomata délelőtt érkezett meg Budapestre, és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy nehéz időket élünk, és a nehéz időkben minden eddiginél fontosabb, hogy a barátok összetartsanak.

Ugyan nagy lehet a politikai zaj körülöttünk, de ez egy fontos pillanat a régióban és a világon, és ahhoz, hogy ezt jól csináljuk, szükségünk van egymásra

– fogalmazott a diplomata az MTI szerint.

David Pressman kiemelte, a két ország szövetségesekként küzd együtt a legfontosabb gazdasági és biztonságpolitikai problémák megoldásáért. Minden eddiginél fontosabb, hogy a kétoldalú kapcsolatok a közös értékekre építve erősek legyenek – hangsúlyozta.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, David Pressman lett az Egyesült Államok budapesti nagykövete, miután 61:30 arányban jóváhagyta a szenátus a diplomata, emberi jogi ügyvéd jelöltségét. A 45 éves férfit még májusban jelölte ki a pozícióra Joe Biden. A nagykövet azóta magyarul tanul, magyarországi céljairól pedig itt írtunk.

(Borítókép: David Pressman. Fotó: Paul Morigi / Getty Images for Concordia Summit) 

Rovatok