Index Vakbarát Hírportál

Németh Balázs: Nem vagyok ugrálós típus

2022. szeptember 2., péntek 13:26

Németh Balázs, az M1-től elköszönő híradós a jövő évi atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója lett. Ezt hivatalosan Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár jelentette be.

Németh Balázs saját állítása szerint két évvel ezelőttig kis túlzással nem is nagyon tudta, mi az a Facebook – mondta el a Mandinernek adott exkluzív interjújában. A beszélgetésben elárulta, a közösségi médiával akkor kezdett el foglalkozni, amikor édesapja, Németh Lajos meteorológus profilját készítették, és rádöbbent, milyen rövid idő alatt hány embert lehet elérni.

Arra is kitér Németh Balázs, hogy eddig összesen két munkahelye volt. Az első, a TV2 tizenhárom és fél évig tartott, a második, az M1 Híradónál 11 és fél évig. 

Nem vagyok ugrálós típus, de azért jöttem el mindkét helyről, mert engem az motivál, hogy tanulni és fejlődni szeretnék mindennap, és szeretném élvezni azt, amit csinálok

– jelentette ki az egykori híradós. 

Hozzátette, úgy érzi, most rendkívül motivált, nem csak úgy, mint volt korábbi középtávfutó atléta, mint sportmenedzser, vagy korábbi sportújságíró, hanem egy olyan ember, aki a világ egyik legfantasztikusabb sporteseményének megszervezésével megmutathatja az országot és annak fővárosát a világnak.

Németh Balázs kifejtette, Budapesten egy olyan városrész újjáépítéséről van szó a készülő Nemzeti Atlétikai Stadion és a köré épülő szabadidős közpark kapcsán, amely korábban egy elhagyatott terület volt, amelynek kapcsolata lesz a Dunával, ahol zöldfelületek lesznek, ahol minden felfrissülni vágyó civil helyet találhat magának, és ahol nem mellesleg a magyar atlétika otthonát is megteremthetik, 

ami több évtizedes adósságunk ezzel a sportággal szemben.

(Borítókép: Németh Balázs. Fotó: Cseke Csilla / Index)

Rovatok