Index Vakbarát Hírportál

Lemondtak a jogellenes sztrájkról a mozdonyvezetők

2022. szeptember 2., péntek 19:28

Mégsem kezdi meg szeptember 2-án a jogellenes munkabeszüntetést a Mozdonyvezetők Szakszervezete. Ugyanakkor a MÁV Zrt.-nek elküldött levelükben kiemelték: a sztrájktól továbbra sem állnak el.

Nem olyan rég még arról szóltak a hírek, hogy a Mozdonyvezetők Szakszervezete szeptember 5-étől határozatlan időre sztrájkot hirdetett. A munkabeszüntetést a 2021-es nullaszázalékos bérfejlesztéssel és a magas infláció miatti reálkereset-veszteség kompenzálásával indokolták.

Most azonban a MÁV Zrt. oldalán megjelent közleményben azt írták: „a Mozdonyvezetők Szakszervezete a szeptember 2-i egyeztetést követően röviden arról tájékoztatta a MÁV-START-ot, hogy nem kezdi el a hétfőre bejelentett jogellenes sztrájkot”. Kiemelték ugyanakkor, hogy a sztrájktól továbbra sem állnak el.

A MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága szerint „a Mozdonyvezetők Szakszervezete ezzel bizonytalanságban tartja a több százezres utazóközönséget, és ellehetetleníti a munkába, iskolába járók tervezhető mindennapjait”. De egyúttal szeretnék megnyugtatni utasaikat, hogy hétfőn üzemkezdetkor minden vonat menetrend szerint fog közlekedni.

A vasúttársaság mindent megtesz annak érdekében, hogy a jelenlegi bizonytalan helyzet rendeződjön, és utasaink ne legyenek kiszolgáltatva a Mozdonyvezetők Szakszervezete döntéseinek

– zárták a közleményt. 

(Borítókép: Varga György / MTI)

Rovatok