Index Vakbarát Hírportál

Hornung Ágnes: A magyar jövő a gyerekek kezében van

2022. szeptember 3., szombat 13:24

A kormány hisz abban, hogy a család a nemzet alapja, legfőbb erőforrása, ennek szellemében dolgozik – jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szombaton az Országházban.

Hornung Ágnes a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) hagyományos családi napján azt mondta: a nemzet jövője a családokban rejlik. „Amennyire a családok erősek, annyira erős a nemzet” – tette hozzá, kiemelve: a magyar jövő a gyerekek kezében van. 

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a magyar állam a határon kívüli magyarokért is felelősséget vállal. Szerencséseknek mondta őket, hogy hozzájuthattak egyebek mellett a családtámogatásokhoz és a vállalkozásfejlesztési támogatásokhoz, továbbá részt vehettek a nemzeti összetartozást segítő kirándulásokon.

Márton Zsuzsanna, a KCSSZ elnöke úgy vélekedett, hogy az emberi, keresztényi, nemzeti értékek minden nehézségen átsegíthetnek.

A Kárpát-medencei családi nap a 2022 – A cselekvő nemzet éve kezdeményezés eseménye, melyet a Miniszterelnökség támogat. A rendezvény megnyitója után konferencia kezdődött A cselekvő nemzetet formáló önkéntesség címmel – tájékoztatott az MTI.

Rovatok