Index Vakbarát Hírportál

Rendesen berúgta az ajtót az ősz

2022. szeptember 3., szombat 05:51

Szombaton leginkább napos időre számíthatunk, azonban helyenként eleredhet az eső. Az előrejelzések szerint 24 óra alatt 20 millimétert meghaladó csapadék hullhat a Tiszántúl északkeleti felében.

Szombaton a keleti, északkeleti tájak kivételével leginkább napos idő várható, ám helyenként (keleten és északkeleten) kisebb eső és egy-egy zápor kialakulhat. A légmozgás az északkeleti és északnyugati tájakon élénk lehet. A párás, ködös hajnalt követően pedig délután 20 és 27 fok között alakul a nappali csúcshőmérséklet. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szombaton nyugodt időjárás várható, az alkalmazott kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenségek nélkül, így sem figyelmeztetést nem adtak ki megyei bontásban, sem riasztást a járásokra. 

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint nincs okuk aggodalomra a frontérzékenyeknek, hisz szombaton sem érkezik térségünk fölé időjárási front. A lassú melegedés miatt azonban az fejfájás és görcsös panaszok jelentkezhetnek. Valamint a hűvös reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok és könnyen megfázhatunk.

(Borítókép: Varga György / MTI)

Rovatok