Index Vakbarát Hírportál

Megtartotta tanévnyitóját a Semmelweis Egyetem

2022. szeptember 3., szombat 14:44

Szombaton tartotta idei tanévnyitóját a Semmelweis Egyetem. Merkely Béla, a felsőoktatási intézmény rektora az eseményen elmondta: a felhalmozott tudást és örökséget nemcsak megőrizni kell a hallgatóknak, hanem legjobb tudásuk szerint gyarapítani is – számolt be az MTI.

A kardiológusprofesszor azt is hozzátette, hogy az egyetem megújított oktatási reformját a lehető legbiztosabb elméleti tudás, a lehető legtöbb gyakorlati tapasztalat és a lehető legkorszerűbb tudományos háttér hármasa köré építették fel.

Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára a tanévnyitón arról beszélt, az új felsőoktatási felvételi eljárásnak kiemelt célja volt, hogy növekedjen az egyetemek döntési szabadsága, autonómiája a tehetségek és a hallgatók kiválasztásában.

Hozzátette: a kormány meggyőződése, hogy a siker kulcsa a jelenkor kihívásaira is az egyetemek kulturális hagyományokon alapuló, értékelvű megerősítése és az ebből kivirágzó tudás és innováció.

(Borítókép: Merkely Béla rektor beszédet mond a Semmelweis Egyetem 2022/2023-as tanévének ünnepélyes megnyitóján a budapesti MVM Dome sportcsarnokban 2022. szeptember 3-án. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok