Index Vakbarát Hírportál

Saját márkás szódavizet dobott piacra Budapest II. kerülete

2022. szeptember 3., szombat 20:16

Szombattól elérhető a fővárosi II. kerület frissen palackozott szikvize, ami Őrsi Gergely polgármester jellemzése szerint „kristálytiszta, fenntartható és a miénk”.

A városrészt vezető politikus a közösségi oldalán jelentette be, hogy megnyílt a Fény Utcai Piacon a Buda Szóda, amit azért hoztak létre, hogy saját, kerületi szikvízzel válthassák ki az eldobható műanyag palackos ásványvizek egy részét. A Buda Szóda palackjai többször felhasználhatóak, újratölthetőek, vagyis a szódafogyasztás újabb lépés a fenntarthatóság felé – fűzte hozzá Őrsi Gergely.

A víz ötkomponensű szűrőn áthaladva kerül a saját hűtéssel ellátott palacktöltő készülékbe, majd a tisztított palackokba. A töltési folyamat követhető, így bárki megtudhatja, hogyan működik a régen oly népszerű szódásüzem, árulta el a kerület polgármestere.

Őrsi Gergely tájékoztatása szerint a Buda Szóda kezdetben csütörtökön, pénteken és szombaton lesz nyitva 8-tól 14 óráig. A termék most 1,5 literes palackokban érhető el, a töltési díj 110 forint, a palack betétdíja 560 forint.

(Borítókép: Őrsi Gergely / Facebook)

Rovatok