Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Szakáll on, szakáll off

2022. szeptember 4., vasárnap 21:19

„Ez történt a héten” címmel bejegyzést tett közzé hivatalos Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 4-én, vasárnap este. A kormányfő humoros felütéssel kezdi összefoglalóját: szakáll on, szakáll off fotómontázzsal indul az összevágott videó.

Orbán Viktor szeptember 1-jén, csütörtökön még szakállas fotóval jelentkezett Facebook-oldalán: akkor egy újsággal a kezében, rövid üzenettel örvendeztette meg követőit. „Becsengettek” című bejegyzését néhány órával később egy újabb poszt követte, ahol már a megszokott külsejével üzente Facebook-követőinek, hogy „a meló elkezdődött”. 

Mint megírtuk, a miniszterelnökhöz közel álló informátor szerint ez egy „húzós év volt” Orbán Viktor számára, amitől elfáradt és kimerült, ezért volt szüksége idén hosszabb pihenésre. A vakáció alatt többször lencsevégre kapták, fotóin legtöbbször borostásan köszönt vissza. A kormányfő szakállának evolúcióját ebben a cikkünkben kutattuk – itt egy 1996-os interjút is felidéztünk, ahol részletesebben beszélt szakállhordási szokásairól Friderikusz Sándorral. Arról, hogy oka van annak, hogy a kormányfő pengét ragadott háromhetes szabadsága után, ebben a cikkünkben olvashat.

Kormányülés és végső tisztelet

A miniszterelnök vasárnap esti bejegyzésében a borotválkozásánál jóval fontosabb eseményeket is megemlített az összefoglalójában, ilyen például, hogy háromhetes szabadsága után, szeptember 2-án már a jelenlétében tartott ülést a kormány.

Erről két bejegyzés is született a közösségi oldalán: egyszer arról közölt posztot, hogy indul a kormányülés, később azt tette közzé, ahogy a miniszterek már körbeülik az asztalt. Végezetül az is a videóba került, hogy szombaton Moszkvába utazott, hogy lerója kegyeletét Mihail Gorbacsov volt szovjet államfő ravatalánál

(Borítókép:  Orbán Viktor miniszterelnök (k) az őszi politikai időszak első kormányülését tartja a karmelita kolostorban 2022. szeptember 2-án. Fotó: Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)

Rovatok