Index Vakbarát Hírportál

Bedobta két józsefvárosi busz ablakát, megsérült egy négy hónapos csecsemő

2022. szeptember 6., kedd 12:18

Vádat emeltek egy 40 éves férfi ellen, letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérve rá, mert tavaly nyáron kockakővel bedobta két autóbusz ablakát is Józsefvárosban.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádirata szerint a férfinak korábban a VIII. kerületi Rákóczi úton konfliktusa volt egy autóbusz sofőrjével, és az emiatt érzett haragjától vezérelve eltervezte, hogy azon az útszakaszon buszokat dobál meg, ahol a buszsofőr közlekedik.

Ártatlan utasokon élte ki haragját

A férfi tavaly június 25-én késő este kockakővel a kezében megállt a járdán, majd egy, a Blaha Lujza tér felől a Keleti pályaudvar felé haladó busz egyik oldalablakának üvegét bedobta. Az ablak betört, és a kockakő ráesett egy utasra, aki azonban nem sérült meg. A rongálással okozott kár értéke meghaladta a kétszázezer forintot.

Nyolc nappal később a Rákóczi úton megismételte tettét. A kockakő beesett az utastérbe, az üvegszilánkok pedig könnyebben megsebesítettek egy négy hónapos csecsemőt. A rongálással okozott kár az MTI szerint ebben az esetben csaknem háromszázezer forint volt.

Az ügyészség a bűnügyi felügyelet alatt álló férfit közlekedés biztonsága elleni bűntettel és rongálás vétségével vádolta meg.

Rovatok