Index Vakbarát Hírportál

Nyárias, záporos idő várható

2022. szeptember 6., kedd 05:33

Kedden a napos-felhős időt csak az ország északi részén zavarhatják meg zivatarok. A maximumok 22 és 29 fok között alakulnak.

Kedden változóan napos-felhős idő várható, elszórtan az ország északi felén és egy-egy helyen délkeleten alakulhat ki időnként zápor, néhol esetleg zivatar is.

Helyenként megélénkülhet a szél. Hajnalban 9 és 17, délután 22 és 29 fok között alakulhat a hőmérséklet, az alacsonyabb értékeket ismét az északi és északkeleti tájakon lehet mérni – számolt be az Időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden három megyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést zivatar miatt. Mint írják, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Zivatarokra lehet számítani

A melegfront fejfájást, szédülést okozhat

Kedden sem érkezik időjárási front, a lassú melegedés hatására azonban enyhe melegfronti tünetek jelentkezhetnek. Fejfájást, szédülést, fáradékonyságot, dekoncentráltságot tapasztalhatnak egyesek.

A hűvös reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok, valamint könnyen meg lehet fázni. A nagy napi hőingás miatt vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is előfordulhatnak. A szelesebb tájakon élők körében ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

(Borítókép: Jászai Csaba/MTI)

Rovatok