Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor gratulált, szövetséget ajánlott

2022. szeptember 6., kedd 11:26

Levélben fejezte ki gratulációját Orbán Viktor miniszterelnök Liz Trussnak, az Egyesült Királyság kedden hivatalba lépő kormányfőjének – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Magyarország és az Egyesült Királyság kapcsolata hagyományosan szilárd alapokon áll, és kölcsönös tisztelet, közös érdekek és célok jellemzik – írta Orbán Viktor Liz Trusshoz címzett levelében a sajtófőnök szerint.

Havasi Bertalan szerint a magyar miniszterelnök kiemelte: a jelenlegi kihívások miatt minden eddiginél fontosabbak a nemzetközi partnerségek, ezért a magyar kormány elkötelezett az Egyesült Királysággal történő együttműködés további erősítése mellett.

Magyarország hűséges szövetségese marad az Egyesült Királyságnak – szögezte le levelében Orbán Viktor.

Liz Trusst hétfőn választották meg brit kormányfővé, azonban nem lesz egyszerű dolga. Keddi programjáról és beiktatásáról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Ráadásul az újdonsült miniszterelnök rögtön azzal kezdheti, hogy új belügyminisztert keres, ugyanis a kinevezése után a tárcát vezető Priti Patel benyújtotta a lemondását. Brit lapértesülések szerint pedig Liz Truss elődje, a július elején lemondott Boris Johnson is visszatérhet, akár már az év végén is.

(Borítókép: Orbán Viktor Bécsben 2022. július 28-án. Fotó: Benko Vivien Cher / MTI)

Rovatok