Index Vakbarát Hírportál

Döntött a kormány, márciusig meghosszabbítja a bevándorlási válsághelyzetet

2022. szeptember 6., kedd 21:21 | egy éve frissítve

Jövő márciusig hosszabbítja meg a kormány a tömeges bevándorlás miatt bevezetett válsághelyzetet. Mindezt a Kormányzati Tájékoztatási Központ közölte kedd este.

2023. március 7-éig meghosszabbítja a kormány a tömeges bevándorlási válsághelyzetet – közölte az MTI-vel a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A közlemény szerint az elmúlt időszakban erősödő migrációs nyomás tapasztalható a magyar határon, a kormány ezért döntött a hosszabbítás mellett. 

Mint írják, idén már több mint 162 ezer határsértőt fogtak el a magyar határon, míg a tavalyi év azonos időszakában mintegy 60 ezer határsértőt fogtak el.

Így egy év alatt majdnem 100 ezerrel több bevándorló próbált illegálisan Magyarország területére lépni, és az embercsempészek száma is megduplázódott az előző év azonos időszakához képest.

A magyar kormány továbbra is nyílt és egyértelmű bevándorláspolitikát folytat: fenntartjuk a határkerítést, biztosítjuk a határvédelmet, és a brüsszeli vitákban is azt a határozott álláspontot képviseljük, hogy visszautasítjuk a migránsok betelepítését. Európát és Magyarországot meg kell védeni a tömeges bevándorlástól

– olvasható a közleményben, a kormányrendelet azóta a Magyar Közlönyben is megjelent. 

Ahogy arról az Index is beszámolt, a kormány legutóbb március elején hosszabbította meg hat hónapra a 2016-os bevándorlási válsághelyzetet.

(Borítókép: A magyar–szerb határnál Röszke térségében 2016. október 13-án. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

Rovatok