Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc elmondta, mit kellene olvasni

2022. szeptember 6., kedd 09:14

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke szerint, aki az ellenzék sikertelensége fölött „szottyog”, az nem ellenzéki, hanem a kormányt segíti. Úgy gondolja, jelenleg nincs értelme alkalmazni a demokratikus politikai verseny szabályait.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke kedd reggel újabb poszttal jelentkezett Facebook-oldalán. A korábbi miniszterelnök úgy fogalmazott: aki „üresfejűen, silány fordulatokat puffogtatva nyilvánosan szottyog az ellenzék sikertelensége fölött, az nem ellenzéki, hanem szándékától függetlenül a kormány segédcsapatának része. Árt és nem segít”.

Gyurcsány Ferenc szerint a semmitmondásnál más gondolata is jobb, ezért Szun-ce kínai író, filozófus és hadvezér műveinek, gondolatainak olvasását ajánlja. A DK parlamenti frakcióvezetője úgy gondolja: nincs értelme alkalmazni a demokratikus politikai verseny szabályait az önkénnyel szemben, mert az szerinte képmutatás és öngyilkosság, ami csak vereséghez vezet.

A kormánypártokra utalva azt írta, hogy „milliárdokat költöttek arra, hogy az emberek szemében egyek legyünk a gonosszal. Hogy azt higgyék: hazaáruló aljas emberek vagyunk, akik idegen érdekeket szolgálnak.”

Az önkény világában nincs szabad belátáson alapuló hiteles közvélemény. Aljas propaganda által manipulált hamis közvélekedés van. Ez utóbbira hivatkozó bármilyen érvelés nem csak félrevezető, de eredményében éppen olyan mocskos, mint a hatalom eredeti szándéka

– fogalmazott Gyurcsány Ferenc, aki bejegyzése végén ismét megjegyezte, hogy „készülünk”, kiegészítve annyival: „Cselekszünk. Aki jön, az jön.”

Július végén arról írt, hogy Orbán Viktor megbukik, „menőfélben van”, ők pedig készülnek:

Az öregúr most bukik meg itthon, mert kiderült, hogy rendszere tarthatatlan, ígéretei a semmibe zuhannak. És most bukik meg a világban, mert zavaros gonoszsága már csak vállalhatatlan történelmi gazembereknek kell. Az öregúr menőfélben van. Mi meg készülünk.

Gyurcsány Ferenc korábban pedig azt közölte, hogy ők lesznek a rendszerváltók:

Az idő visszabillenését a rendszerváltás hozza el. És mi leszünk a rendszerváltók. Magyarország, a hazánk, okos, nyugodt vidék lesz. Egymásra is vigyázó emberekkel. Az emberi élet mindenkit megillető lehetőségével. Az a dolgunk, hogy gyorsítsuk az időt. Hogy minél gyorsabban visszatérjünk a történelem főutcájára. Készülünk.

Rovatok