Index Vakbarát Hírportál

Decemberben lesz az őszi szünet, így spórolna a rezsin az ELTE

2022. szeptember 6., kedd 12:13

Az őszi szünetet december 12. és 17. közt tartják meg, utána pedig a vizsgaidőszak teljesen online fog zajlani az ELTE BTK-n.

Az egyik változtatást kedd délelőtt jelentették be a BTK Facebook-oldalán. Azt írták, hogy az egyetem vezetése módosította a tanév eredetileg tervezett rendjét, és emiatt a szeptember 20-ai nemzetközi sportnapon nem lesz tanítási szünet,

valamint az őszi szünetet december 12. és 17. között tartják meg.

Ezáltal a szorgalmi időszak utolsó tanítási napja december 9-én, pénteken lesz (a levelezősök számára pedig december 10-én, szombaton).

Ugyanerről beszámolt a Facebookon az ELTE Média és Kommunikáció Tanszéke is, ők azonban a kar hivatalos közlését megtoldották némi pluszinformációval. Egyrészt közölték, hogy az egyetem vezetése „a rezsiárak emelkedése miatt” hozott döntést a változtatásokról, másrészt pedig azt is, hogy

ugyanezen okból kifolyólag a vizsgaidőszak is teljesen online lesz.

Sőt, közlésük szerint már az utolsó, december 5-én kezdődő héten is online oktatás lesz csak.

Az ELTE BTK-n hozott döntés nem példa nélküli, korábban az ELTE Természettudományi Karán is felmerült, hogy online oktatással, ideiglenes bezárásokkal próbálhatnak meg spórolni az idei tanévben. És volt olyan általános iskola is, ahol hatnapos iskolahetet rendeltek el a tanév első heteiben azért, hogy később hosszabb lehessen a téli szünet. 

(Borítókép: Nagy Tamás / Index)

Rovatok