Index Vakbarát Hírportál

Nem akartak elkésni a munkából, ezért ültek heten az autóban Kunfehértónál

2022. szeptember 6., kedd 20:58

Hét halálos áldozata van annak a hétfő reggeli balesetnek, amelyben összeütközött egy motorvonat és egy autó Kiskunhalas és Kunfehértó között. Később kiderült, hogy egy édesapa, a felesége, fiuk és négy másik idénymunkás utazott együtt a szüretre. A sofőr unokatestvére szerint azért zsúfolódhattak be ennyien a járműbe, mert nem akartak elkésni a munkából.

Egész éjjel virrasztott a Balogh család, akiknek három rokonuk is meghalt a Kunfehértónál történt vasúti balesetben. A 23 éves Renátó – aki az autót vezette – és szülei is életüket vesztették, amikor az autó a vonat elé hajtott egy vasúti átjáróban.

A baleset után elsőként a sofőr unokatestvére ért a helyszínre, ahol elmondása szerint próbált segíteni az autóban utazóknak, túlélők után kutatott. Balogh Attila azt mondta, ő már a bodzaültetvényen dolgozott, amikor felhívták, és elmondták neki, mi történt. Azonnal a baleset helyszínére sietett.

Úgy tudtuk, hogy az Opel Corsában csak az unokatestvérem meg a munkások utaztak. Elkezdtük csörgetni a nagybátyám telefonját, hogy elmondjuk neki, meghalt a fia, de a kocsiból hallottuk vissza a csörgést

– nyilatkozta az egyik áldozat unokatestvére az RTL Klub híradójának.

Rovatok