Index Vakbarát Hírportál

Egymást ölelgető, kamikaze rolleresek okoztak riadalmat az Andrássy úton

2022. szeptember 7., szerda 07:13

„Rátok nem lehet vigyázni” – ezzel a felkiáltással tett közzé a budapesti autósok weboldala egy videót, amelyen egy fiatal pár balesetveszélyesen közlekedik egy rolleren.

Azt, hogy hova kellene sorolni a rollert, mint közlekedési eszközt, még a szakemberek sem pontosan tudják eldönteni – írja a bpiautosok.hu. A felvételt az egyik olvasójuk osztotta meg velük, aki autózás közben találkozott a balesetveszélyesen közlekedő rolleresekkel. 

„Életveszélyesen közlekedő rollereseket vettem videóra az Andrássy úton. Az egyik rolleres – amin két ember közlekedett –, szabálytalanul befordult elém balra, majdnem elütöttem őket” – írja a lap olvasója.

A kamerázó sofőr szerencsére számított a váratlan kanyarra, ezért nem történt baleset. „Mi meg vagyunk róla győződve, hogy a videón látható két figura egyébként egy robogóval vagy kerékpárral is ön- és közveszélyes lenne. Esetükben a rollerezés – mint műfaj – persze sokat segít abban, hogy kisebb eséllyel öregedjenek meg” – kommentálta a lap a videóban látottakat. 

Rovatok