Index Vakbarát Hírportál

Üzletkötés közben csaptak le a rendőrök a drogkereskedőkre Ónodon

2022. szeptember 7., szerda 13:53

Ónodon ütöttek rajta két férfin és egy nőn a rendőrök drogkereskedés miatt, összesen 750 gramm új pszichoaktív anyagot foglaltak le tőlük. A drog feketepiaci értéke 3 millió forint.

A rendőrség épp akkor csapott le egy férfira és egy nőre, amikor épp egy harmadik személlyel találkoztak annak érdekében, hogy kábítószert adjanak el neki. A bilincs közvetlen azután kattant mindhármuk kezén, mikor megtörtént a drog, illetve a pénz átadása, átvétele – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a police.hu oldalon.

Ugyan a kristályt átvevő férfi megpróbált a helyszínről elmenekülni, és a drogot eltüntetni – miután észlelte a rendőrök megjelenését –, nem jutott messzire, csak a kert végéig. A nejlonzacskóba csomagolt kristályt – amit átdobott a kerítésen – a nyomozók a szomszédos telken megtalálták. A csomag 750 grammot nyomott. Az előzetes szakértői vélemény kimondta: az anyag 3-CMC vegyület, amely új pszichoaktív anyagnak minősül.

A kristályért átvett több mint 2 millió forint a nő táskájából került elő. A nyomozók a droggal együtt azt is lefoglalták. Mint azt a rendőrök kiderítették, a dílerek grammonként 4 ezer forintért értékesítették a kristályt a fogyasztóknak, illetve a viszonteladóknak. Így a nyomozók ezzel a rajtaütéssel összesen 3000 adag új pszichoaktív anyag piacra kerülését akadályozták meg. A drog feketepiaci értéke 3 millió forint.

A gyanúsítottakat kihallgatták, majd őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a Miskolci Járásbíróság el is rendelt.

A rendőrségi akcióról videó is készült:

Rovatok