Index Vakbarát Hírportál

Szeged helyett Budapesten avatják a határvadászokat, Orbán Viktor beszédet mond

2022. szeptember 7., szerda 14:42

Végül Budapesten tesz ünnepélyes esküt az az 500 határvadász pénteken, akik az eredeti terv szerint Szegeden vettek volna részt a ceremónián. A rendezvényen Orbán Viktor miniszterelnök is jelen lesz.

A szegedi avatásról több alkalommal is beszámoltunk az utóbbi napokban. Eleinte úgy volt, hogy a rendezvény miatt Orbán Viktor is a városba utazik. Később aztán kiderült, hogy erről szó sincs, és nélküle tartják meg a ceremóniát

Most mindezekhez képest egy újabb fordulat jött a történetben:

A határvadászok avatását Szeged helyett Budapesten tartják, és a rendezvényen Orbán Viktor is részt vesz. 

Minderre szokatlan módon derült fény, ugyanis az információ a Magyar Távirati Iroda eseménykalendáriumában, az Agendában jelent meg. Ott azt írták, hogy a határvadászok eskütétele pénteken délelőtt 10 órakor lesz a Készenléti Rendőrség budapesti épületénél (X. kerület, Kerepesi út 47–49.). 

„Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Határvadász Ezred megalakulása alkalmából tartott ünnepségen, amelyen esküt tesznek az első határvadászok” – írták ennek az eseménynek a leírásában, megerősítve azt, hogy valóban ott lesz a miniszterelnök is.

A szegedi rendezvényt már le is mondták

A szegeder.hu szerdán kora délután azt írta, hogy a szegedi rendezvényt már hivatalosan is lefújták. A rendőrség képviselője ugyanis egy telefonhívásban közölte a városi rendezvényszervező céggel, hogy mégsem tartják meg a ceremóniát Szegeden.

(Borítókép: Vadnai Szabolcs/MTI)

Rovatok