Index Vakbarát Hírportál

Vádat emelt az ügyészség a külföldi férfival szemben, aki megverte szobatársát a munkásszállón

2022. szeptember 8., csütörtök 14:35

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádol a Fővárosi Főügyészség egy külföldi férfit, aki a gyanú szerint többször is bántalmazta szobatársát egy zuglói munkásszállón. A vádiratban börtönbüntetés kiszabását és határozott idejű kiutasítást is indítványoztak vele szemben.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy 37 éves férfival szemben, aki még tavaly egy munkásszállón bántalmazott egy másik külföldi férfit Zuglóban – közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a vádlott és a szintén külföldi sértett még 2021 októberében, munkavállalás céljából érkezett Magyarországra. A két férfi ugyanazon a XIV. kerületi munkásszállón lakott, közös szobában.

Rendszeresek voltak a viták és a nézeteltérések közöttük. A vádirat szerint 2021. december 22-én az esti órákban mindkét férfi a munkásszállón, a szobában tartózkodott, amikor szóváltás alakult ki közöttük: a vádlott ekkor megvádolta a sértettet azzal, hogy elvette a pénzét.

A vádlott később többször megütötte és megrúgta a másik férfit. A sértett a további támadás elől a folyosóra menekült, szobatársa azonban utánafutott, és amikor utolérte, nekifutásból, nagy erővel megrúgta a hátán.

A vádlott ekkor a ruházatánál fogva megragadta a földre került sértettet, és visszahúzta őt a szobájukba, ahol tovább bántalmazta, több nagy erejű ütést, illetve rúgást mért rá.

Az ügyészség közlése szerint a bántalmazás hangjaira a szomszédos szobákból többen kimentek a folyosóra, és felszólították a vádlottat, hogy fejezze be az agresszív viselkedést. Ennek hatására a vádlott végül felhagyott a sértett további bántalmazásával.

A sértett a bántalmazás miatt többszörös bordatörést, ezzel összefüggésben pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, ráadásul a gyors és szakszerű ellátás hiányában akár a halála is bekövetkezhetett volna.

A Fővárosi Főügyészség a 37 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. A vádiratban végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, valamint határozott idejű kiutasítását indítványozza Magyarország területéről – áll a közleményben.

Rovatok