Index Vakbarát Hírportál

Lebukott a betonkeverő-tolvaj bűnbanda

2022. szeptember 9., péntek 07:40

A helyi nyomozók elfogták annak a bűnbandának a tagjait, akik több millió forint értékben loptak el játékgépeket, betonkeverőt, kábeleket és más értéktárgyakat Salgótarjánban és környékén.

A rendőrség elfogta azt a 18 éves férfit, aki számos vagyon elleni bűncselekményt követett el Salgótarjánban és környékén. A hatóságoknak sikerült beazonosítaniuk a hosszú bűnlajstrommal rendelkező salgótarjáni lakos 24 éves és 28 éves társát is, akik szintén részt vettek több bűncselekmény elkövetésében – írja a police.hu.

A nyomozás során megszerzett adatok alapján a 18 éves Cs. E. salgótarjáni lakos és 24 éves társa, M. Zs. megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2022. augusztus 21-ére virradóan egy salgótarjáni építési terület kerítésén átmásztak és onnan létrát, valamint vörösrézből készült csapadéklefolyó csövet loptak el közel 400 ezer forint értékben. A két férfi augusztus 16. és augusztus 23. között a megyeszékhelyen található telephely kerítését átvágta, majd az ott található raktárról levágta a lakatot, és a helyiségből több mint 500 ezer forint értékű lég- és földkábelt vitt el.

A 24 éves M. Zs. megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy társával, a 28 éves B. K.-val szeptember 2-án, Mátraszelén összetörtek egy játékautomatát, amelyből ötezer forintot loptak ki.

Akkumulátort, betonkeverőt is loptak és tönkretettek egy trafót

Cs. E. és B. K. augusztus 22-ére virradóan egy bátonyterenyei telephelyre mentek, ahol a kerítést szétbontották, és onnan több kábelköteget, valamint egy ott parkoló gépjármű akkumulátorát vitték el közel hárommillió forint értékben. Megrongálták a telephelyen található trafót is, amellyel szintén hárommillió forintos kárt okoztak. Az ellopott kábelkötegek egy részét a közelben lévő gazos területen rejtették el, amit a nyomozók megtaláltak.

Cs. E. mindezeken kívül különböző használati eszközöket, betonkeverőt, katalizátort, kipufogót, valamint játékautomatákat tulajdonított el magánházakból, telephelyekről és üzletekből. Az elkövetők az ellopott tárgyak többségét értékesítették. A nyomozók az elkövetők lakásán végzett házkutatás során megtalálták a lopásokhoz használt eszközöket.

A 18 éves férfit, valamint két társát többrendbeli lopás és bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, az elkövetők elismerték a bűncselekményeket.

Mivel Cs. E. ellen több büntetőeljárás is zajlik, ezért őt őrizetbe vették és a letartóztatását indítványozták.

Rovatok